Home / Interior / Minimalist Sapporo Residence With A Curved White Wall

Minimalist Sapporo Residence With A Curved White Wall

Architect Yoshichika Takagi renovated a four-decade-old residence in Sapporo, Japan with a curved wall that helps bring light into the heart of the home. The project was completed for a couple who needed more space than the previously existing structure could provide. With the project, the architect wanted to provide more living areas for the couple’s child as well as for the two cats that inhabit the house.

When designing the residence – tilted ‘the R wall in Fukui’ – Yoshichika Takagi was inspired by the artwork of Tohaku Hasegawa and Lucio Fontana with pine trees that are delicately and boldly drawn and with plenty of canvas space. It looks incomplete but is very attractive due to the existence of the empty space (floor) on which we can imagine and imagine various things that are not really drawn. The architect wondered if this approach could be applied to architectural renovations. He added an abstract curved wall that creates space for a stairwell and directs constant northern lights into the house. On the upper level, the back of this wall forms a bookcase in the children’s room.

On the ground floor are the main living spaces of the house, including a kitchen, dining area with a short-legged table and wood-burning stove, a small office, and a versatile space that has been purposely left empty. The entire house was finished with larch plywood so that the cats have plenty of room to sharpen their nails.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*