Home / Furniture Design / Minimalist Industrial Apartment

Minimalist Industrial Apartment

This apartment, called House H, is located in a block of flats in the Shilin district of Taipei and is occupied by a family of four. The neglected basement of this apartment has been renovated by the KC Design Studio and has a number of grayscale rooms and a courtyard.

The studio decided to carve several openings in the ceiling of the basement. A large rectangular opening to the front of the basement lets sunlight in from the windows on the facade on the first floor. In this opening there is also a staircase that connects the two floors of the apartment. Then an L-shaped opening was made in the ceiling in the rear part of the basement, which is covered with metal sheets so that the air can circulate from the ground floor above. The area directly below the opening was clad with glass to create a courtyard. Inside is a row of green leafy plants and a small chinaberry tree. The dense foliage acts as a natural screen between the daughter and the son’s bedrooms, which have been moved into the basement.

Elsewhere in the basement are the kitchen, living area, laundry room and additional washing facilities of the apartment. The ground floor is now mostly used as the master bedroom for the parents and has its own walk-in closet. There is also a prayer room for the family on this level. An atmospheric color palette was used throughout the house. The walls were loosely plastered with gray plaster and much of the floor was poured over with concrete. Almost all of the lights are black, except for a number of metal pendant lights that dangle above the dining table. Slate-colored cabinets in the kitchen behind.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*