Home / Interior / House Preserving Topography

House Preserving Topography

In a forest near Barcelona, ​​a wooden apartment by Joan Poca Arquitecte protrudes discreetly from among the trees. The design of BOSC HOUSE preserves the existing topography and tries to create a harmonious symbiosis with the surrounding natural environment.

Consistent with the concept of creating subtle architecture, the design avoids a powerful, monolithic form. Instead, BOSC HOUSE extends and protrudes in different levels and is clad in blackened wood to blend in with the forest. The structure, raised from the ground, consists of laminated wooden pillars that rest on metal stakes that have been cut into the ground without any earthworks. These pillars continue inside, branching out into beams and brackets, creating spaces and widths similar to those found naturally in the forest outside.

The interior is characterized by the wood structure, whereby the natural grains and colors of the wood structure and the CLT panels remain exposed. In order to illuminate the room with soft, diffuse light, Joan Poca installed high, north-facing windows and openings under the eaves in the south. The variation in the positioning of the glazed elements also aims to provide three types of interior views: distant views horizontally and through the logs; high view of the treetops and leaf canopy; and vertical views between the trees to see the sky. When it comes to interior decoration, the surfaces and pieces of furniture avoid becoming one continuous layer that is indifferent to the morphology of the rooms in which they are placed.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*