Home / Interior / Home On A Sloped Site

Home On A Sloped Site

Arnau Estudi d’Arquitectura has built a private residence on a small hill on the border between a village and a forest in Catalonia. Embedded in the contours of the land and with a panoramic view of lush greenery, the ‘Waldstein’ house aims to create a relationship with the natural surroundings.

The three-story building is a striking landmark and a symbolic gateway to the forest. The architect designed the scheme to maximize the location. For example, the plan turns its back on the neighbors on the northern edge and opens up to nature in the south. At this height, the living space extends outwards to a terrace so that the residents can enjoy the natural surroundings.

From the main elevation, residents enter the house under a large self-supporting volume. After taking the stairs you will come to a large open kitchen, dining and living area. The room is bright and contemporary and is characterized by white surfaces, exposed concrete elements and wooden floors. Natural light floods the interior thanks to a huge corner window, which also serves to root the house in its context.

From the outside, the house is predominantly expressed in a concrete skin that gives the project the name “Waldstein”. Vertical stained wooden strips complement and contrast with the gray concrete, give the volume depth and relate to the forest environment. When it gets dark, the warm yellow glow of the interior also articulates the design and enlivens the architecture.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*