Home / Decoration / Home Extension For Art Collectors

Home Extension For Art Collectors

This 19th The centuries-old house in Waterloo, Belgium, was transformed into a living gallery space for two art collectors by architect Louis Paillard. The project includes a wood-clad extension overlooking an elevated park that gives the impression of an urban barn.

The extension is an anamorphic, wood-paneled house. The extension was designed for a few art collectors and offers space for contemporary exhibitions as well as living areas such as a bedroom designed as a cabin in the woods, as well as a study / library and lounge areas. Most of the windows are placed on the side of the garden, creating an almost blind street facade, while more windows are placed on the ceiling, adding natural and soft light to the showroom.

The interior decor is kept in a neutral color palette, with hints of black and graphite gray for the drama. It is made of a cool canvas for displaying all kinds of art. The furniture is modern and contemporary for a chic look. The master suite is completely different – it resembles a cabin, and this is unusual because public and private spaces are so different. The bedroom is completely clad in plywood and the master bathroom is pebbly and stone tile. Check out all the rooms in this unique extension!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*