Home / Interior / Home Clad With Wood Sunshade

Home Clad With Wood Sunshade

Z House is a vacation home on a steep slope that posed many challenges for Geza Studio during the design process. The design of the mountain house, located in Tarvisio, Udine, Italy, required two volumes, which are divided at different heights and flow down with the slope.

The house is modest so as not to overwhelm the surrounding countryside. It is clad with vertical strips of larch, which help it blend in with the natural environment while also acting as external sun protection. This is a much needed architectural detail to control the sun and conserve energy. The umbrella allows for semi-private walking along the sides of the house.

The entrance is on the ground floor, which leads to the living room – a space that connects the two volumes. This room has a double high ceiling with an open office above it as well as the master bedroom. The rest of the rooms – additional bedrooms as well as the sauna and wellness area – are on the lower level.

The interior has concrete floors and ceilings, suspended glass fronts, and warm wood details that continue to the outside. I like the beautiful minimalist aesthetic that can be seen in all the rooms, and I love the combination of black and light stained wood and a completely elegant, atmospheric interior of the second pavilion. Minimalism and dark hues were used to make the most of the views and not divert attention from them. Take a look at the beautiful rooms of the house and let yourself be inspired!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*