Home / Interior / Cozy Ibiza House

Cozy Ibiza House

Interior designer Jurjen van Hulzen designed a house on a remote mountain in the rugged north of Ibiza, Spain. The 100-year-old warehouse, which previously served as a workshop and storage room, has been converted into a contemporary guest house and shop window project for the designers.

The building was abandoned with no running water or electricity – everything was added to make the house habitable. The designers installed solar panels for hot water, underfloor heating and electricity, making the house independent of the grid and self-supporting. The designers kept the traditional building structure and emphasized the character of local materials such as concrete floor, stone walls plastered with chalk and mud and “Sabina beams” made from trees that only grow on the island.

Van Hulzen designed the house so that it offers a large, open space on the south side with a view over the entire valley. The main room is connected to the private terrace and creates a large social area. The area is bleeding into the dining area, which has a built-in bench and skylight. The two bedrooms face the north side and keep them shady and cool. You share the free-standing bathtub with operable windows that open to the fireplace and outside. The terracotta tile bathroom floor with a herringbone pattern is a modern take on traditional Spanish floors.

The loft was designed to be a comfortable and contemporary space that blends in with the surrounding nature. In order to enjoy the view of the mountains and to enjoy the surroundings, a yoga platform was placed on the roof and a fruit and vegetable garden was created. The different contrasts dominate the project: old and new, elegant and rustic, light and dark, rough and soft, creating an aesthetic balance.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*