Home / Interior / Apartment With A Metal Chute

Apartment With A Metal Chute

The Ki Design Studio renovated the GG apartment in the Ukrainian capital Kiev. The apartment is upstairs in a building from 1917 and has been renovated. The designers have built in a metal slide that customers or their guests can slide down from the second floor.

This unusual design solution was integrated because the customer did not want a boring space and a wow factor in their home. Due to the load-bearing floor construction of the existing building from the 20th century, the insertion of the slide was a challenge for the designers and builders. Since cutting into an area of ​​the floor could have proven fatal to the entire structure, it had to take time to decide where to position the intervention to ensure general safety.

The Ki design studio created a master bedroom with an adjoining dressing room and spacious shower room, a guest room, a private bathroom and an office. On the first floor the apartment consists of a communal area with living, kitchen and dining area as well as separate rooms for future children.

Most of the first floor is planned as an open space, with the kitchen, living and dining areas being visually connected. This helps create light, airy spaces that better suit contemporary lifestyles. On the upper floor, the rooms benefit from large skylights that let in plenty of daylight and make the ceiling height appear higher. With regard to the material palette of the interior, warm wood tones were implemented against warm white and light gray with light splashes of color in the textiles and furniture.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*