Home / Interior / Abandoned Shed Barn Home

Abandoned Shed Barn Home

Studio La Firme, architect Louis Beliveau, renovated a shabby barn in Quebec by turning its hollow core into a vacation home for two city dwellers. The architects dismantled an old shed and moved it to a new location on a farmhouse lot.

Since the foundations had to be reworked, each salvageable piece of the original hemlock construction was numbered and carefully stored. The architects then updated the barn with local hemlock spruce cladding outside and inside, as well as multiple windows and a new metal roof. The aim was to retain the rustic character without compromising modern comfort, and the newly designed room dividers followed the existing wooden construction.

The house is nestled on a slope and is accessible via a footbridge that leads to the main part of the house on the middle floor. A basement and a first floor complete the three-story property. Inside are white, light-filled rooms with white oak floors, whitewashed wooden walls, and exposed wooden beams and columns. The large windows offer spectacular views of the Sutton Mountains and pristine agricultural landscape.

The entrance, enclosed in glass advertising, leads to a double-high dining room with a 10.6 m high glass wall. To one side of the dining area is a kitchen with light green cabinets and white counters. A living room is on the opposite side and has two gray sofas, a light gray coffee table, and a dark wall with a fireplace. The ground floor is rounded off by a TV room, a room with a pool table and a guest toilet. A steel staircase with powder-coated white steps leads to four bedrooms and three bathrooms, which are arranged in a U-shape. This leaves an opening with a view of the dining table below.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*