Home / Interior / A Frame Cabin On A Steep Slope

A Frame Cabin On A Steep Slope

Located in the Charlevoix area of ​​Québec, this new property overlooks the St. Lawrence River and is approximately 20 minutes from Le Massif Ski Area. Cabin A was designed by Bourgeois / Lechasseur Architects and sits on a steep slope with an A-frame design that gives a nod to naval architecture after the team found inspiration in nautical communication.

The triangular roof of the cabin refers to sails in the wind, while the large wooden terrace refers to an upper deck on a ship. The wood paneling on the walls and ceiling also indicate the naval architecture. The entrance is under one of the sloping ceilings, which provides protection when entering and leaving the residence. The contrast between light and blackened wood gives the cabin a bold, contemporary look.

The open plan living room, dining room and kitchen are under a double-high ceiling clad with Russian plywood panels. The light wood contrasts perfectly with the black framed windows and the black details. The same wood on the walls was used to build seating and storage space in the corner of the living room. The wood paneling extends outward and covers the surfaces of the covered terrace. This provides another contrast, this time with the black exterior of the house and the dark metal roof. On the ground floor there are three bedrooms and a built-in double room with two bunk beds. The attic on the upper floor is intended for children. It’s a children’s playground with comfortable furniture and cute toys that are designed in the same style as the rest of the house.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*